הקפאה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

19/10/2013 | 01:21 | מאת: דנה

הבנתי שלפני תהליך של הקפאת ביציות נותנים תוכנית טיפול שכוללת הזרקת הורמונים. אודה לך אם תשיב לי על השאלות ששאלתי לפי הסדר הזה. 1) האם תמיד תוכנית הטיפול כוללת הזרקת הורמונים או שלא תמיד? 2) האם צריך כל יום להזריק הורמונים? 3) אמרו לי שההזרקה היא בשעות הערב- מדוע? 4)הבנתי שיש דבר שנקרא פרוטוקול קצר ויש ארוך. מה ההבדל ביניהם? מהם הפרמטרים לפיהם יחליט הרופא אם מתאים לי פרוטוקול קצר או ארוך? 5)האם זה נכון שפרוטוקול קצר זה מהיום השלישי למחזור והארוך זה מהיום ה-21 למחזור?

בכל מחזור של הקפאת ביציות ניתנות זריקות הורמונים, על מנת לגרות את השחלות ולקבל מספר זקיקים ולא זקיק בודד כמו במחזור טבעי יש מספר פרוטוקולים לגירוי השחלות, ההחלטה נעשית על ידי הרופא המטפל שבחרת, בהתאם לגילך, ההיסטוריה הרפואית שלך ובדיקות המעבדה הראשוניות את השאלות הרפואיות הספציפיות הנוגעות לך עליך לברר עם הרופא המטפל שלך

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות