ביציות והקפאה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

18/10/2013 | 15:26 | מאת: מאיה

שאלתי אותך שאלה אם בודקים ליקויים גנטיים וכרומוזומליים לפני הקפאת ביציותלשימורן. בתשובתך שלא וכתבת "יתכן מצב שגם ביציות שהוקפא בגיל זה לא ישרדו הפשרה או יופרו". האם התכוונת בתשובתך להגיד שככל שבביציות שהוקפאו יש ליקויים במטען הגנטי או פגמים כרומוזומליים הרי שהם לא ישרדו או יופרו? האם את זה ניתן יהיה לגלות רק בעתיד כשארצה לבצע הפשרה וכשינסו להפרות את הביציות והאם לא ניתן לגלות זאת לפני הקפאת הביציות? אז אם ככה מדוע אומרים שמקפיאים רק את הביציות האיכותיות? איזה ערך זה נותן אם לא עושים להן בדיקות כדי לוודא שאין לביציות ליקויים גנטיים וכרומוזומליים? שהרי אם נדע זאת מראש ניתן לסנן אותם ואוכל לעשות עוד כמה מחזורי טיפול לשאיבה כבר עכשיו.

כאשר מדובר על הקפאת ביציות מוקפאות, מדובר על כאלה שנראות תקינות מבחינה מורפולוגית לא ניתן לדעת את המטען הגנטי של הביציות גם ביציות תקינות מבחינה גנטית עלולות לא לשרוד את תהליך ההקפאה וההפשרה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות