הקפאה-הבהרת תשובתך

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

17/10/2013 | 16:10 | מאת: גלית

לד"ר שלום רב שאלתי אותך האם איכות הביציות הנשאבות כלל לא מושפע מהפרוטוקול הרפואי, מינון ההורמונים וכו' שנותן לי הרופא בטרם השאיבה. כלומר האם איכות הביציות שיתקבלו לאחר שישאבו ממני יהיה דבר קבוע ואחיד בהתאם לגיל שלי ולא משנה ע"י איזה רופא טופלתי, ואיכות הביציות שיתקבלו לא יהיה בכלל תלוי במינון ההורמונים שניתן לי, הפרוטוקול הרפואי וכו' שנקבע לי ע"י הרופא וכו'? תשובתך היתה: "איכות הביציות נקבעת לפי גילך ופחות לפי הפרוטוקול שיבחר". מאחר ובתשובתך כתבת "ופחות לפי הפרוטוקול שיבחר" לא ברור לי האם דעתך היא שבכל זאת יש השפעה כלשהי של סוג הפרוטוקול הרפואי שייבחר. לכן רציתי שתבהיר את תשובתך האם יש השפעה כלשהי (ואפילו מיזערית) של הפרוטוקול הרפואי שייבחר על איכות הביציות שישאבו או שבאופן נחרץ בכלל אין לפרוטוקול הרפואי שיבחר כל השפעה על איכות הביציות שישאבו ולמעשה איכות הביציות נקבעת לפי הגיל בלבד ואיכות הביציות הנשאבות תהיה למעשה זהה ולא משנה איזה פרוטוקול רפואי, מינון הורמונים וכו' אקבל טרם השאיבה. בנוסף, אודה להתיחסותך הכנה לשאלה הבאה: כמו כן אודה להתיחסותך הכנה והעניינית לשאלה: האם ניתן לטעון שפרוטוקול רפואי כלשהי, מינון הורמונים וכו' מסוג x יכול לפגוע באיכות הביציות שישאבו יותר מפרוטוקול רפואי y? אני ממש מודה לתשובתך.

לא ניתן להעריך מראש איך תהיה התגובה השחלתית לפרוטוקול מסויים לצערי בחלק גדול מהמקרים יש "חוכמה בדיעבד" בהחלט יתכן שפרוטוקול אחד יהיה יעיל יותר מאחר ןאישה ספציפית, אבל אין שום דרך לדעת מראש לא חשוב איזה פרוטוקול תקבלי, איכות הביציות נובעת מגילך

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות