הקפאת ביציות

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

17/10/2013 | 01:00 | מאת: גלית

אני מעוניינת לעבור הליך של הקפאת ביציות לצורך שימור. אודה לך אם תשיב לי בפירוט על השאלות הבאות: 1) חשבתי על מס' רופאים שאני מתלבטת ביניהם. האם יש חשיבות למיהו הרופא לענין התוכנית טיפול שהוא יכתוב. כלומר האם תוכנית טיפול של כל רופא יכולה להניב תוצאה אחרת לגבי מס' הביציות שישאבו וכו'? 2) האם תוכנית הטיפול רלוונטית רק לגבי כמות הביציות שישאבו? ולעומת זאת איכות הביציות (בין לטוב ובין לרע) כלל לא מושפע מהפרוטוקול הרפואי מינון ההורמונים וכו' שנותן הרופא. כלומר האם איכות הביציות שיתקבלו לאחר שישאבו ממני יהיה דבר קבוע ואחיד ולא משנה ע"י איזה רופא טופלתי, וזה לא תלוי במינון ההורמונים שניתן לי, הפרוטוקול הרפואי וכו' שנקבע לי ע"י הרופא וכו'? 3) האם מבחינת פעולת ביצוע השאיבה עצמה יש רלוונטיות לאיזה רופא בוחרים או שהפעולה היא טכנית ואין רלוונטיות למיהו הרופא שאבחר? 4) האם כל חודש של המתנה החל מגיל 39 עד לביצוע הליך השאיבה הוא קריטי ופועל לרעתי. כלומר האם יש שינויים מהותיים מחודש לחודש, כך שעשוי אף להיות הבדלים ורלוונטיות אם אני מבצעת את השאיבה בגיל 39 ו- 4 חודשים לעומת אם אני מבצעת את השאיבה בגיל 39 ו- 5 חודשים?

יש חשיבות לקשר שאת יוצרת עם הרופא מרבית הרופאים בוחרים פרוטוקול שנראה מתאים לאישה מבחינת הגיל ,ההיסטוריה הרפואית ובדיקות המעבדה חודש אחד לא עושה הבדל, אבל באופן עקרוני ככל שהגיל עולה, איכות ומספר הביציות יורדת

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות