הקפאת ביציות

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

06/08/2013 | 06:53 | מאת: מיכל

1) האם יש בדיקה שלפני הקפאת הביציות יכולה ללמד על איכות הביציות ולא רק על כמותן? 2) קראתי שגיל האישה הוא משמעותי. האם לאחר תהליך שאיבת הביציות ולפני ההקפאה כבר יכול הרופא להעריך את איכות הביציות שנשאבו? ככל שכן- באיזה רמה של וודאות ביכולתו להעריך זאת? והאם לאחר השאיבה הרופא דואג להקפיא רק את הביציות האיכותיות? והאם הוא יודע להבדיל בין איכות של ביצית אחת לשניה מאלו שנשאבו בצורה ברורה? 3) האם יתכן שלאחר שאיבת ביציות שמתבצעת לבחורה בגיל 39 יכול הרופא להגיע למסקנה שאיכות הביציות שנשאבו ממנה היא כמו איכות של ביציות של בחורה צעירה (נניח בגיל 26, גיל 34 וכיו"ב)? כלומר ככל שנשאבות ביציות לשם הדוגמא גם מבחורה צעירה וגם מבחורה בגיל 39 (ששתיהן עם פרופיל הורמונלי טוב לצורך ביצוע התהליך). האם כאשר מסתיים תהליך השאיבה יש מצב בו בהסתכלות בביציות של כל אחת יכול הרופא להסיק שהביציות זהות באיכותן? או שגם אם זה נראה שהביציות זהות באיכותן תמיד הגיל משפיע לרעה כך שהביציות של הבחורה בגיל 39 יהיו ירודות באיכותן מהבחורה הצעירה גם אם לכאורה בהסתכלות נראה שאיכותן זהה? אודה לקבלת תשובה מפורטת.

מיכל שלום לצערי אין בדיקה שתצביע על איכות מדוייקת של הביציות הבדיקות הקימות כיום יכולות לתת רמז לגבי התגובה השחלתית גיל האישה היו הגורם החשוב ביותר המשפיע על איכות הביציות גם אם לאחר השאיבה האמבריולוגים והרופא חושבים שה ביציות ראויות להקפאה,, זה עדיין לא הופך אותן לבעלות איכות של ביציות מאישה צעירה יותר

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות