הקפאת ביייציות לא מופרות

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

29/05/2013 | 07:22 | מאת: יעל

אני בת 36 ואני מתלבטת בעניין הקפאת ביציות. עשית בדיקה של פרופיל הורמונלי FSH והתוצאה יצאה מעט גבוה (13.5) ןAMH כאשר התוצאה יצאה נמוכה מאד (0.16) הופנתי לרופא המתמחה בתחום הפריון והוא המליץ מספר בדיקות נוספות ועל תהליך הקפאת ביציות. במסגרת הבדיקות הנוספות ביצעתי את הבדיקה FSH שנית והתוצאה יצאה 8 כלומר ירדה. רופא הפיריון המליץ על הקפאת ביציות שחלקן מופרות וחלקן לא. שאלתי מהי האפקטיביות להקפאת ביצית שאינה מופרת?

יעל שלום קודם כל אני מעודד ומברך את החלטתך לתת עדיפות לנושא הפיריון. לצערנו אישה נולדת עם מספר קבוע של ביציות ומשתמשת בהם במהלך חייה מבלי לייצר ביציות חדשות (בניגוד לגבר המייצר זרע כל חייו) לפיכך ככל שגיל האישה עולה גם כמות וגם איכות הביציות יורדת. אני חושב שכדאי שתעשי חשיבה נוספת לגבי השאלה של אימהות והריון כעת לעומת הקפאת ביציות או עוברים, אשר ממילא תבוצע עם זרע תורם אם אין לך בן זוג בשלב זה של חייך. במידה ובכל אופן תחליטי על הקפאה, יש הגיון רב בהקפאה הן של ביציות מופרות והן של ביציות לא מופרות. עד היום יש נסיון רב בהישרדות אחרי הפשרה של ביציות מופרות ובשנים האחרונות גם לגבי ביציות לא מופרות.בארץ יש לנו בראשון הריונות ולידות אחרי הקפאה, הפשרה והפריה של ביציות לא מופרות. שיהיה לך בהצלחה צאי לדרך

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות