רירית דקה - המשך טיפול רגיל או מלווה בפיפל

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

09/02/2013 | 15:49 | מאת: מיכל

שלום ד"ר גבע, מצטערת מראש על הטקסט הארוך אך הנושא חשוב לי ודחוף. אני עומדת כעת בפני דילמה ואשמח לעצתך: ** אני מנסה להיכנס להריון במהלך השנה וחצי האחרונות, מתוכן תקופה של כמעט שנה בטיפולי פוריות אצל מומחה, במהלכה עברתי 3 הזרעות ו-3 טיפולי IVF (הטיפול השני עם עוברים מוקפאים). ** עברנו את כל הבדיקות השגרתיות (פרופיל הורמונלי, היסטרוסקופיה אבחנתית, בדיקת זרע ובדיקות גנטיות). הממצא המשמעותי היחיד הוא רירית רחם דקה באופן עקבי, בסביבות 4-5 מ"מ (יש לציין - בעלת מבנה תלת שכבתי). ** בעקבות כך, קיבלתי מינון גבוה של אסטרוגן החל מהטיפול הראשון. בדיקות הדם הראו תמיד על ערכי אסטרדיול גבוהים, אך רירית הרחם לא התעבתה מעולם מעבר לרמה של 5.5 מ"מ בשיא. ** לאחר IVF ראשון (15 עוברים מתוך 15 ביציות) שבו לא הושג הריון, עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית ("ערוגות") שבוע לפני הוסת, באנלוגיה לשיטת הפיפל. במקרה זה עובי הרירית הגיע לכ-6 מ"מ, אך לאחר החזרת 3 עוברים מוקפאים (מתוך 4 שנשארו), לא הושג הריון. ** בטיפול האחרון, עברתי 3 טיפולי פיפל בדומה למחקר שבוצע בקפלן (ביום ה-12, 16 ו-21 למחזור). גם במקרה זה הרירית לא התעבתה באופן מיוחד (5.9 מ"מ באיזורים מסויימים). לאחר מכן בוצע IVF (נוצרו 9 עוברים מתוך 13 ביציות, לא נותרו מוקפאים). בטיפול הוחזרו 3 עוברים טריים אך לא הושג הריון. ** הדילמה שאני עומדת בפניה: * עמדת הרופא שלנו היא שבמבחן עלות-תועלת, אין טעם בביצוע פיפל בטיפול הקרוב מאחר שבשני המקרים הקודמים לא היה עיבוי מיוחד / הריון. * אני מודעת לכך שהמחקר בקפלן לא התמקד בהכרח בנשים בעלות רירית דקה אלא במקרים של כשלונות חוזרים, אך גם מודעת שעובי הרירית אינו הפרמטר היחיד (מבנה, הרכב...). * אני גם מודעת לעובדה שאין תשובות חד משמעיות בנושא זה, אך בכל זאת אשמח מאוד לשמוע את עמדתך. * האם יש לפיפל אפקט מצטבר / רנדומלי שאולי כדאי להתחשב בו לפני שזונחים את השיטה, או שמא לא כדאי "להתעלל" ברירית יותר ולהמשיך לנסות באופן רגיל? כמו כן, האם יש טיפול נוסף / בדיקה נוספת שכדאי לעשות במקרה כזה של רירית דקה? אודה מאוד לתשובתך המקצועית.

24/02/2013 | 07:40 | מאת: ד"ר אלי גבע

מיכל שלומות, שמחתי לקרוא על הידע הנרחב שלך בתחום וכולי תקווה כי תצליחי בקרוב. מנסיוני קיימות גישות שונות גם בתחום זה בהם ניתן לסייע. ניתן לקבוע עם מזכירתי פגישת יעוץ. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות