בדיקת רמות NKC

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

24/06/2012 | 09:20 | מאת: מעיין

שלום רב ד"ר גבע, אני לאחר כניסה מיידית להריון עם הפלה בשבוע שמונה ולאחריה שלוש שנים של טיפולי פוריות ללא השגת הריון. קראתי מחקרים בנושא NKC והשפעתם על השרשה והפלות. מה עמדתך בנושא בנוגע לקשר בין בדיקה חיובית לתאים אלה ולקשיים בהשרשה? מה דעתך על הטיפולים המוצעים? בבירור בתל השומר נאמר לי כי הבדיקה ניתנת לביצוע רק בנשים עם הסטוריה של שלוש הפלות ומעלה. האם ידוע לך היכן אוכל לבצע את הבדיקה בכל זאת? בתודה רבה מראש על תשובתך.

24/06/2012 | 14:53 | מאת: ד"ר אלי גבע

מעיין שלומות, נושא ההשרשה הינו מורכב מאוד ומושפע מגורמים הורמונליים, אימונולוגיים, איכות העוברים כולל המטען הגנטי ועוד. ע"פ הלמצות הספרות הרפואית אין מדובר ברקע של הפלות חוזרות ולכן הברור אינו במקום בשלב זה. לפני פניה לנושא זה שהינו שנוי במחלוקת בספרות יש מקום לברור של גורמים שכיחים יותר כמו חלל הרחם, איכות העוברים, הרירית, גורמי קרישה ועוד. בהצלחה

24/06/2012 | 22:23 | מאת: מעין

תודה על תגובתך המהירה. כל הגורמים שמנית נבדקו בעברי: איכות עוברים טובה, חלל הרחם ( כולל 2 היסטרו אבחנתיות והסרת מחיצה) ועובי רירית נע סביב ה-6.4- 7.5 האם לאור נתונים אלו היית ממליץ על ביצוע הבדיקה. אם כן, אודה לך אם תוכל לומר לי היכן אפשר לבצעה. בתודה מראש

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות