הבדל בין הקפאת ביציות להקפאת עוברים

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

11/03/2010 | 18:24 | מאת: יונת

שלו ד"ר גבע רציתי לדעת מהו ההבדל בין הקפאת ביציות לבין הקפאת עוברים ?

11/03/2010 | 19:19 | מאת: ד"ר אלי גבע

יונת ערב טוב, האתגר הגדול בהקפאת ביציות נובע בשל גודלה הגדול יחסית של הביצית בהשוואה לעובר. בשל כך היה צורך בפיתוח שיטת הקפאה אשר תמנע היווצרות גבישים תוך תאיים במהלך הקירור, אשר גורמים לפגיעה בביצית. שיטת ההקפאה המהירה (הזיגוג) שפותחה לאחרונה מתבססת על קרור מהיר ביותר של הביצית בנוכחות תמיסה משמרת בריכוז גבוה. פיתוחה של שיטת הזיגוג מאפשרת שיעור השרדות גבוה של הביציות לאחר ההפשרה ושיעור הפריה והריונות גבוהים מבעבר.

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות