'מקפיצה' שוב לראש הפורום -לאחר שני מחזורי הקפאה...

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

24/05/2011 | 00:45 | מאת: שירה

שלום ד"ר גבע, אני רווקה בת 37, סובלת ככל הנראה מרזרבה שחלתית נמוכה (fsh 21, amh 0.40) ומשחלה אחת שלא מתפקדת. בשלושת החודשים האחרונים ביצעתי שני מחזורים של שאיבת ביציות לצורך הקפאתן. בשאיבה הראשונה השתמשתי במנוגון (6 אמפולות ביום!) ובגונל אף (300 ליום) + אורגלוטרן. במחזור זה נשאבו שתי (!) ביציות בלבד, ורק אחת מהן הייתה בשלה להקפאה. במחזור השני השתמשתי בדקפפטיל (0.005 פעמיים ביום), בלובריס (4 אמפולות ביום) ובגונל אף (375 ליום), ונשאבו 4 ביציות, מתוכן שלוש בשלות ואחת בינונית. כולן הוקפאו. כעת אני שוקלת מחזור נוסף, אך מתלבטת מאד. האם יש סיכוי שבמחזורים הבאים אצליח 'להשיג' יותר ביציות? האם ישנם פרוטוקולים טובים יותר? האם כל המאמץ הזה שווה בכלל?... וגם - וזה חשוב מאד - האם יש סיכוי 'להחזיר לחיים' את השחלה הלא מגיבה (יש בה זקיקים קטנים שלא מתפתחים)? אין לי מושג מה קרה לה ומדוע זה המצב... האם יש משהו-כלשהו שאפשר לעשות? מתנצלת על השאלה הארוכה. שוקלת אם להמשיך בטיפולים והיכן, ולכן מאד חשובה לי תגובתך. תודות לרוב, ובהצלחה לכל המקפיאות! שירה

24/05/2011 | 14:28 | מאת: ד"ר אלי גבע

שירה שלומות, לאור הסוגיות שעולות בתיאוריך (גילך, הרזרבה השחלתית הנמוכה, תוצאות הטיפולים עד כה, מצב משפחתי) יש לשקול בכובד ראש את המשך הטיפול מול הריון בהווה בכל מסגרת שהיא. כמובן שניתן לנסות ולעבור טיפולים נוספים עם פרוטוקולים אחרים בתוספת DHEA לדוגמא. ברם, אין הדבר יבטיח לך הריון בעתיד לאור כמות הביציות הירודה ובהתחשב בעובדה שאין לך כל נתון על איכות הזרע העיתידית ו/או מצב הרחם. בהצלחה

25/05/2011 | 10:27 | מאת: שירה

שלום ד"ר גבע, תודה רבה על תשובתך. אם אני מבינה נכון, הרי שלדעתך הקפאת ביציות במצבי עלולה להיות לא מספקת דיה... האמנם? לשם מה, בעצם, מתבצעת אפוא הקפאת ביציות? אין ספק שהמצב מאד מורכב מבחינתי. היכולת להרות כרגע די מוגבלת, וכל כך קיויתי שהקפאת הביציות תאפשר לי סוג של 'מרווח נשימה', בעז"ה! איני יודעת מה לעשות כרגע... אם אבצע מספר טיפולים, ואגיע לכ 15 ביציות - האם גם אז הסיכוי נמוך מאד? האם ניתן לדעת כרגע מה איכות הביציות? האם העובדה שהן הבשילו והוקפאו מורה על כך שהן טובות למדיי? שוב מודה לך על התייחסותך, ומקווה לטוב... שירה

25/05/2011 | 10:28 | מאת: שירה

שלום ד"ר גבע, תודה רבה על תשובתך. אם אני מבינה נכון, הרי שלדעתך הקפאת ביציות במצבי עלולה להיות לא מספקת דיה... האמנם? לשם מה, בעצם, מתבצעת אפוא הקפאת ביציות? אין ספק שהמצב מאד מורכב מבחינתי. היכולת להרות כרגע די מוגבלת, וכל כך קיויתי שהקפאת הביציות תאפשר לי סוג של 'מרווח נשימה', בעז"ה! איני יודעת מה לעשות כרגע... אם אבצע מספר טיפולים, ואגיע לכ 15 ביציות - האם גם אז הסיכוי נמוך מאד? האם ניתן לדעת כרגע מה איכות הביציות? האם העובדה שהן הבשילו והוקפאו מורה על כך שהן טובות למדיי? שוב מודה לך על התייחסותך, ומקווה לטוב... שירה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות