שאלה עדכנית

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

21/03/2011 | 05:21 | מאת: יעל

שלום רב, קיבלתי מענה לתשובתי לשאלה זה עתה שלחתי, מעיון בשאלות בפורום כך שאתה יכול להתעלם מהשאלה הקודמת שלי(המופיעה בהמשך). עם זאת, שאלה נוספת לי: אני או-טו-טו בת 43 ורציתי לדעת האם יש טעם לבצע הקפאת ביציות - אני מבינה שמבחינה שטכנית הדבר אפשרי רק בחו"ל אך מעבר להבט הטכני של המיקום, האם מבחינה רפואית זה אפשרי ויש טעם לכך? מה גובה המקסימלי של ה - FSH עימו ניתן עוד להגיע לתוצא החיובית בתהליך זה? ולגבי ההליך עצמו - האם זה דורש נטילת GNRH/דקפפטיל? הבנתי שבגילי נטילה של חומר זה עשויה לגרום לשיתוק בלתי הפיך של המערכת ההורמונאלית כלומר לכניסה לגיל המעבר באופן בלתי הפיך בגילי, מה ישצמצם עוד יותר את הסיכוי להשגת ביציות לאחר אותה פרוצדורה (שכבר ככה אינו מזהיר כלל....). אודה על תשובותך.

21/03/2011 | 14:11 | מאת: ד"ר אלי גבע

יעל שלומות, למטופלות מבוגרות מגיל 41 שנה ניתן לבצע את ההליך בחו"ל והנני מבצעו במרפאתנו בקייב, אוקריאנה. אכן למטופלות בגיל זה יש לשקול ולבחון את האפשריות הקיימות הן להרות והן בהקפאת ביציות. הטיפול ההורמונלי הינו אינדבדואלי ומורכב. הטיפול כולל בתוכו מרכיבים רבים הנלקחים בחשבון והכוללים גם את מספר הביציות הרצוי ואיכותן וגם את מרכיב הדיכוי השחלתי. אשמח להיפגש עימך ולדון לעומק בכל הסוגיות החשובו. בכבוד ובהצלחה

21/03/2011 | 15:22 | מאת: יעל

תודה רבה על תשובתך. מעניין. אך המחשבה על פרוצדורה רפואית בקייב מרתיעה. מה השיקול המנחה את הגבלת הגיל בארץ? סיכויי ההצלחה? ואם כן, שישארו זאת לשיקול דעתו של הרופא המטפל והמטופלת - לא? האם יש גורם במשרד הבריאות אליו ניתן לפנות על מנת לקבל אישור לבצוע ההליך בישראל? תודה רבה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות