שימוש בביציות מוקפאות

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

08/04/2016 | 15:29 | מאת: בת 36

שלום דר, מה הסטטיסטיקה לגבי ביציות מוקפאות? כמה צריך כדי להשיג הריון (כמובן שדבר אינו וודאי)

אין סטטיסטיקה אמיתי לגבי שאלתך, יש ספקולציות של חישובים. כעיקרון, כל שגיל האישה צעיר יותר במועד ההקפאה איכות הביציות גבוהה יותר והסיכוי שישרדו הקפאה, יעברו הפריה ויצרו הריון גבוה יותר. בגילאים עד 38 ,כנראה ש 20 ביציות מספיקות כדי לקבל הריון מגיל זה ואילך יש ספקולציות שיש צורך במספר ביציות גדול יותר. בגיל 40 כנראה שיש צורך לשמר כ 40 ביציות מעבר לגיל זה הסיכוי להריון ולילד בריא יורד גם עם החזרת עוברים טריים ולכן במקומות רבים, מומלץ לא לשמר ביציות מטקפאות לא מופרות מעבר לגיל 38 .

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות