ירידה חדה בערכי amh

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

10/06/2018 | 02:34 | מאת: ערכי amh

שלום, בעוד כחודש אהיה בת 38 בחודש פברואר עשיתי שאיבה של שלוש ביציות ושתיים הוקפאו. ( ערך fsh היה 9.12) בחודש מרץ ( חודש אחרי השאיבה) בדקתי את ערך הamh הוא היה 0.75 לאחר חודש בדקתי שוב והערך היה 0.47. רציתי לשאול לגבי השוני בין החודשים ( שיפוע הירידה בערכי amh) מה יכולות להיות הסיבות לכך ואם אחת הסיבות היא ירידה באיכות הביציות בעקבות גיל מתקדם האם שיפוע הירידה נורמלי ? בנוסף, רציתי לציין שלאחרונה הייתי במתח סביב נושא הפוריות שלי. האם מתח שכזה יכול להשפיע על תוצאות ה amh ? ואם כן, באיזו מידה ? (בגיל 34 ושלושה חודשים ערך ה amh היה 1.65 )

אני מצטער על התשובה המאוחרת היו כנראה שאלות שהחמצתי בכל אופן, הערך הוא נמוך ויכול להצביע על ירידה ברזרבה השחלתית וגם מסביר את מיעוט הביציות

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות