הבנת הפרוצדורה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

15/12/2015 | 19:37 | מאת: קרן

שלום, עוד 4 חודשים אהיה בת 36, לצערי אני אפילו לא קרובה כעת לזוגיות וכן לצערי גם לא באמת מוכנה נפשית להפוך כבר כעת לאימא. עם זאת, חשובה לי מאוד האופציה הזו בהמשך וחשוב לי יותר מהכל שזה יהיה מביציות שלי, ואני אשמח להבין מהי הפרוצדורה במידה ואני רוצה להקפיא כעת ביציות? מאיפה מתחילים? איך עושים? איפה עושים? עלות וכו'...(או לפחות להבין איפה ניתן לברר את הדברים האלה). כמו כן, אשמח להבין האם ממליצים על הקפאת ביציות בהתחשב בסיטואציה שלי? כאמור, לצערי אין לי באמת ברירות, אבל הייתי שמחה לשמוע האם יש עוד אופציות או חידושים כיום..? תודה!

קרן שלום קודם כל אני מאחל לך הגשמת זוגיות טובה בהקדם אבל...... כל זמן שאת עדיין לבד,מאד מאד מומלץ לשקול בחיות את נושא הקפאת הביציות על מנת לפחות לנסות ולשמר אופציה עתידית . כפי שכבר הוזכר מספר פעמים,אישה נולדת עם מספר קבוע של ביציות והן מתמעטות משמעותית מבחינת הכמות ויותר מכך,אלו שנשארו הן באיכות פחות טובה. איכות הביצית הינה הגורם החשוב ביותר המשפיע על הסיכוי להרות. גיל 36 הינו גיל טוב להקפאת ביציות עם פוטנציאל ביולוגי טוב. הקפאת הביציות ניתנת לביצוע הן בבתי חולים ציבוריים והן בבתי חולים פרטיים. בשלב ראשון כדאי שתיפגשי עם רופא מומחה בפיריון כדי לדון על הנושא ועל אופציות נוספות חשוב שהפגישה תהיה עם רופא שתרגישי נוח לדון על האופציות,על יתרונות וחסרונות ושיהיה לך לווי צמוד בהליך שעליו תחליטי בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות