הקפאת ביציות וביופסיית קולפוסקופיה לא תקינה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

22/10/2017 | 12:59 | מאת: natali

שלום. אני מתחילה הליך של הקפאת ביציות.במסגרתו נתבקשתי לעבור בדיקת פאפ שיצאה לא תקינה (ascus)ונשלחתי לבדיקת קולפוסקופיה עם ביופסיה שבה נמצא: Cin1- קטע רקקמה רך גמיש מחוספס בקוטר 0.5 ס"מ low grade squamous intrapithelial lesion (Lsil/Cin1 רציתי לדעת:1.האם הנ"ל עשוי להשפיע על הליך ההקפאה ביציות? 2. האם ההורמונים שאקבל בהליך ההקפאה עשויים להחמיר את הבעיה?

ניתן לבצע סבב של הקפאת ביציות ולהשלים מייד בהמשך את ברור מצב צוואר הרחם

23/10/2017 | 06:45 | מאת: natali

אוקיי תודה רבה! למה כוונתך ב"להשלים מיד המשך טיפול בצוואר הרחם"? ממה שנאמר לי, במקרה של Cin1 לא עושים שום דבר במשך שנתיים, אלא מעקב מדי 6 חודשים של פאפ. האם במצב כמו שלי לא עדיף פשוט לעשות גירוד של האיזור הנגוע? מה המלצתך מבחינת המשך הטיפול שכדאי לי לעשות במקרה של cin1?

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות