האם אין חשש שהורדת גיל הקפאה קשורה למניעים מסחריים?

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

12/08/2017 | 21:45 | מאת: פזית

אחרי שסיימו עם בנות שקרובות ל 40 יורדים כדי לגייס עד בנות. האם אין חשש לכך שיצירת ההיסטריה נובעת ממניעים מסחריים ? הרי כבר נאמר שיש המון בנות בנות 40 שהרו מביציותיהן ואף שמעתי רופאים באופן פרטי אומרים זאת

אנסה להתעלם מדרך ניסוח השאלה אישה נולדת עם מספר ביציות קבוע ולא מחדשת אותן במהלך החיים עם השנים יש ירידה משמעותית בכמות ואיכות הביציות עד גיל 37 הסיכוי ללדת ילד בריא הינו כ 25 עד 30 אחוז מעבר לגיל זה הירידה מהירה מאד בגיל 37 כ 20 אחוז בגיל 40 כ 10 עד 15 אחוזים בגיל 42 פחות מ 5 אחוז בגיל 44 אחוז 1 או 2 כל זה כשמדובר בביציות ועוברים טריים כאשר מקפיאים ביציות לא מופרות, במידה ושרדו את ההפשרה, עליהן לעבור כעת הליך של הפרייה עם זרע. ומאחר ואין 100 אחוז הפריות, יש ירידה בסופו של דבר במספר העוברים האיכותיים המתאימים להחזרה ובעלי סיכוי ליצור הריון ולידה תקינים הרופאים לא "מגייסים "נשים לפעולות, נהפוך הוא ,בכל מפגש של הרופאים עם נשים בגילאים הנ"ל, ההמלצה הראשונית של הרופאים היא לשקול בחיוב ובהקדם טיפול לקראת הריון ולידה. בסופו של דבר זאת החלטה בלעדית של הנשים. אף רופא לא הביא אישה לגיל מבוגר ללא הריון, או להכריח אותה להורות למרות ההסברים. כל העוברים והביציות נשמרים בהקפאה באותם תנאים. ככל שגיל האישה עולה יש פחות ביציות ועוברים המתאימים להקפאה וגם אז יש פחות סיכוי של הישרדות. בארץ ניתן אישור לבצע הליך של הקפאת ביציות לנשים עד גיל 41 , ההחלטה הינה של משרד הבריאות ולא של מומחי הפוריות. ברמיזה המופיעה בשאלה נוספת, ממש ,אין קשר בין הליך הקפאת הביציות לבין תרומת ביציות. את הליך הקפאת הביציות ניתן לבצע גם בבתי חולים ציבוריים, כך שהצפת הנושא של "שיקולים מסחריים" בלשון עדינה ,אינה במקומה דווקא בנושא זה ובגילאים אלו הרופאים הם אלו ששומרים על האינטרסים של הנשים ורוצים בטובתם, ומונעים מצגות שווא או תאום ציפיות לא נכון, לסיכום צריך מאד להיזהר ממידע שאינו מבוסס על מציאות רפואית וחוק המספרים הגדולים.

13/08/2017 | 14:18 | מאת: מיטל

איך אפשר לכתוב ששיקולים מסחריים אינם רלבנטים כשכל הפעולות האלה הן פרטיות וכל הקפאה כולל התרופות עולה כ 19000 .

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות