לחץ משמעותי על חוט השידרה הצווארי

דיון מתוך פורום  אוסטיאופתיה

01/02/2011 | 21:58 | מאת: אורית

אמא שלי סובלת מלחץ משמעותי בעמוד שידרה צווארי וכאבים מאוד חזקים רופא אחד המליץ על ניתוח דחוף כדי שלא תיהיה משותקת ולא לגעת כי חוט השידרה יכול להיקרע ורופא אחר המליץ לחכות ולא לנתח ,רק אם יהיו בעיות נוירולוגיות האם טיפול באוסטיאופתיה יכול לעזור?האם זה בטוח ולא יכול לעשות נזק?

21/03/2011 | 23:31 | מאת: דני שר

אורית שלום, לחץ על חוט השידרה, הוא באמת דבר מסוכן וצריך לטפל בו בעדינות. במידה ויש סימפטומים נוירולוגיים, כמו נוקשות ברגליים, חוסר תיפקוד בידיים ועוד,צריך להתייעץ עם רופא נוירולוג, כדי לבדוק את רמת הלחץ על חוט השידרה. מכיוון שכבר התייעצת ברופא נוירולוג, ונאמר לך שאין סיבה מיידית לטפל בזה באופן חודרני, אני ממליץ מאוד, על טיפול אוסטיאופתי. אוסטיאופתים מתמחים בתרגילים עדינים ובטוחים כדי להוריד את הלחץ מחוט השידרה. אני רוצה להדגיש את החשיבות ללכת לאוסטיאופת מוסמך, כלומר, שלמד במוסד אקדמי או שיש לו תואר. המצב של אמך הוא מצב רגיש הדורש מטפל מקצועי, על מנת שלא יגרם לה נזק. מכיוון שאין חקיקה בארץ ואין דרך לעצור מישהו לכנות את עצמו אוסטיאופת, למטופל ישנה אחריות לברר על הרקע המקצועי והלימודי של האוסטיאופת. בברכה, דני שר.

מנהל פורום אוסטיאופתיה