צלקת ששינתה צבע

דיון מתוך פורום  טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק

26/03/2014 | 00:55 | מאת: נופא

שלום, אני בת 23 בריאה בדרך כלל. אתמול לאחר שיעור זומבה שמתי לב בצלקת ישנה מאוד(שעד לפני מס' ימים קשה ההי להבחין בה, היא נראתה כמו כתם דהוי על העור) להיות שינתה את צבעה לאדום סגול עם נקודות לבנות. את הצלקת קיבלתי בגיל 10 לאחר נפילה מאופנים (נפילה חזקה מאוד). הצלקת גדולה (כ3ס"מ על 2) ואני ממש לא שמחה לקבל את הכתם החדש והבולט הזה. בינתיים אין שינוי הוא עדין אדום מאוד. אולי חשוב לציין שלפני מס' שנים הורדתי נקודת חן ואז הצלקת גדלה (היפרטרופית) הורידו לי שוב וקיבלתי זריקות בסטרואידים תקופה ארוכה מאוד (חצי שנה הפסקה ואז עוד 9 חודשים). אני ממש אשמח לקבל תשובה או מה לעשות במצב כזה, כי זה מכוער ובמקום בולט על היד.

שלום נופא, לפנ מה שהבנתי , מדובר בשתי צלקות ישנות , אני מציעה לך לפנות לפלסטיקאי מומחה ולקבל הפניה לריפוי בעיסוק ושם יטפלו בהתאם למצב. בכל אופן בצלקות היפרטרופיות מעובות ישנות כדי לטפל באופן משולב : באמצעות לחץ מקומי , סיליקון ומתן זריקות סטרואידים לצלקת , הטיפול ארוך כשנה וחצי. בהצלחה דרורה

מנהל פורום טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק