צלקת+קרינה

דיון מתוך פורום  טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק

11/07/2010 | 09:10 | מאת: רינה

שלום רב לך. יש לי צלקת היפרטרופית על החזה בעקבות ביופסיה פתוחה בסטרנום מלפני כחודשיים. אני עומדת להתחיל בימים הקרובים סדרה של טיפולי קרינה על אותו איזור. יש לי כמה שאלות בעניין. א. מה היא השפעתה של קרינה על צלקות כאלה? ב. האם ניתן להגן באיזה שהוא אופן על העור בכלל ועל הצלקת בפרט? ג. האם ניתן לטפל בצלקת היפרטרופית תוך כדי טיפולי קרינה? תודה מראש רינה

שלום רינה, מוזר, שהציעו לך טיפול קרינה בצלקת כטיפול ראשוני. על השפעות קרינה ,והשפעות הלואי המוקדמות והמאוחרות תוכלי לקרוא באתרים אחרים, יותר מזה זכותך וחובתך לשאול בעניין זה את המטפל שהציע לך את הטיפול. לדעתי, כדאי ורצוי לטפל בצלקת באמצעות לחץ מקומי+ סיליקון + זריקות סטרואידים - ללא טיפול קרינה. כדאי שתפני, לפני קבלת טיפול הקרינה, למרפאה בעיסוק מומחית בתחום או לפלסטיקאי מומחה. בנוסף, לידיעתך ולשיקולך, עור שעבר קרינה, בעייתי מאד לטיפולים אחרים. בברכה, דרורה

14/07/2010 | 10:45 | מאת: רינה

נועדה לצערי לטיפול בגרורה שנמצאה בסטרנום ולא בצלקת. הצלקת נוצרה בעקבות הביופסיה שנעשתה שם כדי לודא שזו אכן גרורה. הקרינה על הצלקת היא אילוץ .

מנהל פורום טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק