לד"ר פלד - הפסקת ציפראמיל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/08/2002 | 09:53 | מאת: רונן

לד"ר פלד שלום רב,שלום רב. אני נטלתי מזה כשנה 30 מ"ג ציפראמיל ליום (כדור וחצי) . יש לציין שבזכות הכדור התקפי החרדה הפכו להיסטוריה וחיי היו מאושרים ביותר. לפני חודשים הורדתי את המינון ל - 20 מ"ג ולפני חודש ל - 10 מ"ג ומזה שבוע אני בלי כלום. אך אני מרגיש ביומיים האחרונים צמרמורות בכל הגוף וגם סחרחורות וחולשה, מצב זה גורם לי למצבי רוח משתנים כי אני לא מבין מה קורה לי. האם זה טבעי שיש תקופת גמילה מציפראמיל? ואם כן לכמה זמן? ואני רוצה להמשיך בלי, אך אני מקווה שאנצח את התקופה הקרובה וששוב אחזיר את החיוך לפני. אודה לך על תשובתך ושנהייה כולנו בריאים.

18/08/2002 | 11:03 | מאת: אור

גם אם הוא דוקטור (בעיקר אם הוא דוקטור), הוא לא יספר לך על תופעות גמילה. הפסיכיאטרים מקדמים תרופות, חיים מזה, אפילו. לך לחפש באתרים איזוטריים, ויש כאלה, פשוט תחפש בגוגל באנגלית את הערך הבא (אבל בדיוק) - "ציפראמיל גמילה" גמילה = withdrawal תחפש איך כותבים ציפראמיל, או מה החומר הפעיל שבו, כי זה השם שלו רק בישראל.(תחפש ציפראמיל בgoogle.co.il) רונן, תתפלא לראות עד כמה לא מספרים לך את האמת כמו הכתבה שיש פה על גמילה מסרוקסאט, אותה אני עוברת עכשיו ממש בייסורים, אחרי שנאמר לי שזה כדור שאינו ממכר. בקיצור - מי שאתה צריך לשאול, זה לא פסיכיאטר, אלא אנשים שעברו את זה.

18/08/2002 | 23:17 | מאת:

שלום רונן! הסימנים שאתה מתאר הם הסיבה שבגללה יש צורך להפסיק את הטיפול תחת השגחה רפואית. ייתכן והפסקת את הטיפול מהר מידי. בשנים האחרונות יש דיווחים של תסמונת גמילה גם מתכשירים נוגדי דיכאון.ניתן להמנע מתסמונת זו, לייעוץ נוסף ניתן ליצור קשר ישיר.