לכל אלו שעברו דפרסונליזציה או דראליזציה ולד"ר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/05/2007 | 19:13 | מאת: יעל

אני סובלת מהמצב הנ"ל במשך זמן רב (3 שנים) החרדה הקשה עברה מזמן אך, עדיין נשאר מצב הנתק הבלתי נסבל הזה. מיותר לציין עד כמה איכות החיים, ההנאה, השמחה חסרים במצב זה. ניסיתי מספר כדורים אנטי דכאוניים מקבוצת ssri אך לא עזר כלל. רופא אחד ייעץ לי עכשיו על זייבן. מלבד זה, האם למשיהו עזר משהו לצאאת ממצב זה? תרופה מסויימת? פעילות או עשייה ספציביים? אני תוהה האם זה כבר הפרעה לכל החיים? אולי חלק מהפרעה קשה יותר אם כי לא אובחנה אצלי דבר. למעשה עברתי גם פסיכוזה וחצי ועדיין לא אובחנתי כסובלת מסכיזופרניה , איך זה, אני לא מבינה? אשמח לשמוע את דעתכם בעניין....רעיון? משהו??? מהזועקת לעזרה שלא ניתנת ולא מצליח שום דבר. יעל

19/05/2007 | 15:21 | מאת:

ליעל איני מכיר אותך מספיק אבל אם היה מצב של פסיכוזה אז אולי יש מקום לטיפול עם נוגדי פסיכוזה מהדור החדש? בכל מקרה אם האבחנה אינה ברורה חשוב להגיע לאבחון מלא ואולי כדאי לבצע מבחנים פסיכודיאגנוסטיים כמו רורשך ו MMPI? שבת שלום דר' גיורא הידש

19/05/2007 | 16:08 | מאת: יעל

כן, לצערי היתה פסיכוזה ועוד חצי...האם זה אומר שחליתי בסכיזופרניה? נעשו לי מבחנים דיאגנוסטיים, אשר לא הראו על אף סימן או לקוי פסיכוטי, לגבי המבחן השני שציינת, אינני יודעת מהו, ייתכן שגם הוא נעשה. ד"ר הידש, אני לא יודעת מה לעשות, רספרדל לקחתי לא עזר. הציעו לי זייבן, מה דעתך על תרופה זו? ושוב האם אלו הקרטריונים המספיקים לאיבחון סכיזופרניה? אני סובלת מסוג של דכאון

23/10/2007 | 19:09 | מאת: מיכל

ליעל אני סובלת שנים מחרדה כללית קשה, וגם אגרופוביה. אובחנתי גם כבורדרליין ברמת אירגון גבוהה (שזה הפרעת אישיות גבולית ברמה נמוכה יותר) מעולם לא הייתה לי פסיכוזה, ואני גם לא סכיזופרנית. אבל שנים שאני סובלת מדפסנוליזציה, וזה גיהנום. גם אני שמה לב שרק מי שחווה את זה בעוצמות קשות יכול להבין איזה סבל ומצוקה זאת. העוד יותר מבעס בעניין שאין הרבה אנשים שאני מכירה לפחות שמכירים את זה. אני אשמח לדבר איתך. איך אפשר ליצור איתך קשר? במסנגר או משהו כזה?.. מיכל.

02/01/2008 | 02:32 | מאת: הדר

היי מיכל, קראתי את תגובתך בפורום לגבי דפרסונליזציה\דראליזציה שאת חווה... אשמח לדבר איתך כי אני סובלת מאותו הדבר הקשה הזה. וגם אובחנתי עם הפרעת אישיות גבולית. הדר.