זיפרקסה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/05/2007 | 10:06 | מאת: דורה

שלום דר' הירש בני בן 17 מקבל את הכדור זיפרקסה לאחר שימוש בסמים שהתוצאה מכך היה מצב של פרנויה כ 3 חודשים קיבל רספרידל שלא עזר לסדר את הראש. מאז שהתחיל לקבל את הזיפרקסה מצבו השתפר והוא נמצא כעט באישפוז יום לערכתי לעוד חודש. שאלתי הנער השמין ב7 קילו מאז שהתחיל עם הזיפרקסה . מה עושים? הוא בדיאטה שלא עוזרת. עושה ספורט החדר כושר ולא יורד במשקל ... מי שפוגש או מבקר אותו דבר ראשון אומר "נורא שמנת". עכשיו כשיצא סוף סוף מהפרנויה . הוא נכנס לדיכאון בגלל ההשמנה. מסתובב עצוב ובוהה.מה עושים האם יש כדור להורדה במשקל שאיפשר לקחת עם הזיפרקסה. זה ממש כדור שלג יוצאים ממצב אחד ונכנסים למצב שני. מודה לך על הסבלנות על התשובות הקודמות שממש עזרו בידע ,הרגיעו ונתנו תיקווה. מצפה לתשובתך ומודה לך . דואגת מאוד

19/05/2007 | 13:33 | מאת:

לדורה אם זו את שכל כך דאגת לבן אז באמת שאני זוכר ויופי שהבן מרגיש טוב יותר. הזיפרקסה עלולה לגרום לעליה במשקל, בדרך כלל העליה נבלמת אחרי כ- 6-7 ק"ג אבל לא תמיד. כמובן שחשוב להקפיד על דיאטה וספורט אבל כפי שכתבת זה לא תמיד עוזר. אפשר להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי טופמקס שעוזרת לרדת במשקל ועשויה להתאים. אבל, שוב זו תרופה נוספת והייתי מתלבט מאוד. שבת שלום דר' גיורא הידש