אוטיזם

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/05/2007 | 23:31 | מאת: איתמר

שלום, יש לי שאלה לגבי אוטיזם. אני חונך של בחור (בן 15) שמוגדר כאוטיסט ברמת תפקוד גבוהה,(מדבר,קורא עברית ואנגלית, לומד בבית ספר מיוחד) השאלה שלי לגבי מגבלות פיזיות שלו. הקואורדינציה שלו מאוד נמוכה, הכושר ממש נמוך והוא חלש. האם כל הסימנים האלה הם מצב רפואי שלו? או שזה פשוט תוצאה של חוסר אימון, ואם אני אעבוד איתו על התחום הפיזי זה ישתפר?

09/05/2007 | 00:10 | מאת:

לאיתמר לעתים באוטיזם יש חוסר בשלות של מערכת העצבים ולכן הילד מגושם וגם הכושר הגופני לקוי. חשוב מאוד לעבוד על הכושר הגופני ועל תרגילים הדורשים קואורדינציה, הדרך ארוכה אבל התחום הזה חשוב ביותר. כל טוב דר' גיורא הידש