SSRI והנקה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/05/2007 | 00:19 | מאת: שרונה

אני נוטלת פריזמה מזה שנים (OCD) לאחרונה החריפו הסימפטומים (אני לאחר לידה) והוחלף הטיפול ללוסטראל. אני מניקה הנקה חלקית וברצוני להפסיק עם ההנקה (התינוקת כבר בת 3 חודשים והייתי רוצה למנוע ממנה לקבל ולו שמץ של חומר פעיל..למרות שכבר קיבלה...). כיצד לבצע את הפסקת ההנקה מבחינת התינוקת בלבד? האם הפסקה חדה לא תגרום לתסמיני גמילה אצל התינוקת??

07/05/2007 | 18:15 | מאת:

לשרונה אני מבין שהשאלה שלך היא על הפסקת הנקה עם לוסטרל. אמנם יש לוסטרל בחלב המועבר לתינוקת אבל סביר שהתינוקת מפרקת את כל הלוסטרל והכמות שמגיע למחזור הדם ולמוח היא פחות ממינימלית. לכן אין בעיה להפסיק הנקה כרגיל ולתנוקת לא יהיו שום סמנים הקשורים ללוסטרל. עדיין אפשר להגיד מזל טוב... כל טוב דר' גיורא הידש