שתי שאלות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/04/2007 | 01:09 | מאת: דורה

שלום דר הירש יש לי שתי שאלות: 1. בני מקבל את התרופה זיפרקסה 20 מ"ג שעזרה לו לצאת מהפרנויה, הוא השמין מהתרופה , וגם מתהלך כמו רובוט (מקווה שאתה מבין את כוונתי) האם יש פתרון להשמנה? והאם יש פתרון להתנהגות הרובוטית? כמה זמן אפשר לקחת את התרופה הזאת במינון גבוה כזה? 2. האם יש אפשרות לרפא מצב שנקרא אישיות גבולית? האם זיפרקסה תעזור גם למצב זה. מה לדעתך אפשר לעשות להוציא את הילד מהמצב הזה? בתודה מראש

30/04/2007 | 00:37 | מאת:

לדורה בקשר לעליה במשקל אפשר להמליץ רק על הדברים המקובלים כמו דיאטה, פעילות גופנית וכדומה. בדרך כלל העליה במשקל נעצרת אחרי כשישה עשרה ק"ג אבל לא תמיד. בקשר לקישיון של הגוף (רובוט) אפשר לנסות ליטול תרופה המקלה על התופעה כמו ארטן או דקינט. אין טיפול מיוחד להפרעת איישות גבולית פרט לטיפול בסימפטומים, כמו תרופות נוגדות פסיכוזה אם ישנן פסיכוזות או נגד דיכאון במקרה של דיכאון. הטפול המומלץ הוא פסיכותרפיה. כל טוב דר' גיורא הידש