זמן השפעת תרופה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/04/2007 | 10:56 | מאת: ערן

סתם סקרן אותי מדוע לוקח לתרופות כמוציפרלקס וסרוקסט כמה שבועות עד שמתחילות לפעול.

27/04/2007 | 09:02 | מאת:

לערן שאלה מצויינת, על השאלה הזו עובדים כעת כל החוקרים כדי להמציא את הדור הבא של התרופות נוגדות הדיכאון. לכן עדיין אין תשובה וכנראה שמה שמשפיע על הקלת הדיכאון הוא שינויים תוך תאיים ולא רק עליה ברמת הסרוטונין. וכדי לחדד את השאלה, אם משהו נוטל כדור פרוזק אז רמת הסרוטונין במוח עולה לשמיים תוך מספר שעות, ובכל זאת כפי שציינת בצדק ההשפעה נוגדת הדיכאון מתחילה אחרי שלושה שבועות. כנראה שהסרוטונין גורם לשינויים בתוך התא אשר לוקח כשלושה שבועות עד שהם מתרחשים, מה השינויים הללו בדיוק? על זה עובדים עכשיו. שבת שלום דר' גיורא הידש