עוד הבהרה בקשר לפרפנאן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/04/2007 | 18:26 | מאת: אלכסנדרה

ד"ר שלום ענית לי בעבר שהתרופה פרפנאן אכן יכולה לגרום להשמנה והשאלה שלי היא להבהרה נוספת. האם התרופה משמינה מעצמה או רק מאוכל? אם אני שומרת על דיאטה של 900 קלוריות ביום, האם גם אפשר להשמין? בתודה אלכסנדרה

24/04/2007 | 11:22 | מאת:

לאלכסנדרה אף תרופה כשלעצמה אינה גורמת לעליה במשקל, בתרופה אין קלוריות. עליה במשקל הוא המאזן בין מספר הקלוריות שאוכלים פחות הקלוריות שמוציאים. התרופה עלולה לגרום לעליה בתיאבון ואז אוכלים יותר, או שמאיטה את קצב חילוף החומרים ואז הגוף זקוק לפחות קלוריות. כמובן שפעילות גופנית עשויה לצרוך קלוריות ולהביא לירידה במשקל. חג שמח דר' גיורא הידש