זיפרקסה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/04/2007 | 23:05 | מאת: מייקל

שלום גיורא, אני מאובחן בהפרעה סכיזואפקטיבית.אני מטופל ע"י זיפרקסה+ליתיום במשך כ- 3-4 חודשים.הזיפרקסה משפיעה עליי בצורה מאוד קשה.אני עייף כל הזמן. לאחר נטילת הכדור יש לי התכווצויות בשרירים שגורמות לכאב.ובאופן כללי אני לא מרגיש בשיפור. אני חסר אנרגיות, לא מסוגל להביא את עצמי לעבוד ואני מותקף מחשבות כל הזמן. אני שואל אחרי כמה זמן אמורה להשפיע הזיפרקסה,כיצד והאם אני יכול להמשיך להיות מטופל רק בליתיום (מה יכול לקרות אם אני פשוט אפסיק את נטילת הזיפרקסה כי אני מרגיש שאני לא יכול להמשיך את חיי בצורה כזאת) בתודה מראש מייקל

16/04/2007 | 01:44 | מאת:

למייקל אם אתה בטוח שהזיפרקסה גורמת לך לסבל כל כך רב בהחלט אפשר להחליף אותה בתרופה אחרת שתעזור לאותה המטרה, תתיעץ עם הרופא המכיר אותך, יתכן שהרופא חושב שהליטיום לבדו לא יספיק ולכן הוא רוצה להוסיף תרופה נוספת. אבל בתרופה הנוספת ישנן מספר אפשרויות ואני חושב שהוא יוכל לבוא לקראתך. כל טוב דר' גיורא הידש