פחדי רדיפה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/04/2007 | 00:22 | מאת: מרים

לד"ר הידש וקוראי הפורום יש לי בעיה, אני מקווה שזה מקום נכון לשאול עליה: למשל, אני כל הזמן פוחדת שמדברים עלי ושאנשים נגדי ושאנשים חושבים שאני טפשה עוד ועוד מלא דוגמאות, מאז שאני זוכרת את עצמי אני כזאת. למשל עד אמצע-סוף כתה י' הייתי בטוחה שכל העולם מובנה בשבילי כדי שאני לא אזהה שאני משהי עם צרכים מיוחדים, לדוגמא חשבתי שבי"ס והישוב שאני גרה בו וכל מיני והתיכון, מובנים במיוחד עבורי כדי שאני לא אזהה שאני לא רגילה וכדי שאני אחשוב שאני נורמלית לחלוטין, למשל הציונים וכל מיני כאלו נותנים לי ציון מסוים ולא משקף (לדעתי) ולאחרים נותנים ציונים נגיד פחות גבוהים משלי כדי שאני אחשוב שאני נורמלית (לפני ט' היה זמן ארוך שחשדתי שמדובר בניסוי כלשהו [עלי בתור חריגה], נסיתי לצותת לאנשים כי הייתי בטוחה שהם מדברים עלי) ובכל מקרה הייתי בטוחה שכל הארץ בערך מובנת עבורי ובשביל שאני 'לא אגלה'. בכל מקרה אז מה שקרה לי בעבודה השנה זה ששוב היה לי כזה דבר והייתי בטוחה שהשרות לאומי הוא מסגרת 'מיוחדת' עבורי ושאני בעצם מוגבלת שבאה להשתקם ממקום השרות (אני עובדת עם אנשים מוגבלים: פיגור, נפשי, שיקומי) במקום להיות בת שרות ולעזור לאחרים. והייתה לי מין התפרצות כזאת על אחת העובדות (כאילו היא חושבת שאני אחת מהחוסים, מהמטופלים) בואי נגיד שבזמן שאני כותבת לך את השורות האלו אני עדין לא משוכנעת בעצמי שזה לא נכון מה שחשבתי אז ועכשיו. אני כותבת לך עכשיו כאילו אני כבר יודעת שחשבתי משהו שהוא לא נכון אבל אני לא מבינה את זה באמת יש לנו בישוב שתי אחיות עם פיגור מבוגרות ממני בכמה שנים, ואני כל הזמן חושבת ההאם רואים אותי כמו שרואים אותם?? אני לא מסוגלת לחשוב על זה בכלל מה זה נראה לך? מה אפשר לעשות עם זה? (אם יש בכלל צורך) אני בכלל מפחדת לפנות ליעוץ (וגם לא יודעת איזה סוג יעוץ עדיף). את תוכל לעזור לי ולכוון אותי, אני אשמח. תודה רבה על ה*הקשבה*

15/04/2007 | 01:24 | מאת:

למרים אין ספק שיש מרכיב בולט של חרדה בדברים שאת מתארת, אולם אין זו אבחנה, לאבחנה מלאה יש להגיע לפגישה עם פסיכיאטר, אפשר דרך רופא המשפחה למרפאה לבריאות הנפש של בית החולים הכללי הקרוב אליך. שבוע טוב דר' גיורא הידש

15/04/2007 | 07:45 | מאת: מרים

לד"ר הידש תודה על התגובה אנשים שונים מפנים אותי לאנשי מקצוע שונים, האם תוכל להגיד שאתה ממליץ דוקא על פסיכיאטר? בתודה,