מירו לטיפול בדיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/04/2007 | 19:41 | מאת: גלי

שלום. אני נוטלת מירו 30 מ"ג כל ערב נגד דיכאון. הסיבה שהפסיכיאטרית שלי בחרה במירו היא כי התקשתי להירדם בלילות. התרופה אכן עוזרת בעניין אך בחודש וחצי בו אני מטופלת במירו אני משמיה מיום ליום. כמובן שעצם העובדה שאני עדיין בדיכאון ומתקשה לתפקד ביום-יום לא עוזרת למשקל שלי.. האם זו תופעל לוואי חולפת או שאתה ממליץ להחליף תרופה? (אולי תרופה שלהפך - "תיתן לי אנרגיה"?)

12/04/2007 | 19:37 | מאת:

לגלי אכן שאלה קשה כי החלטה לא קלה. לא הבנתי אם המירו עוזרת נגד דיכאון? אם המירו אינה עוזרת נגד הדיכאון אז מומלץ להחליף אותה לתרופה שגורמת פחות לעליה במשקל ואפשר להוסיף תרופה אחרת לשינה אם עדיין יש צורך. אם המירו עוזרת נגד הדיכאון וגורמת לעליה במשקל, אז הבעיה היא גדולה יותר כי צריך להחליט מה חשוב יותר אצלך. פעמים רבות העליה במשקל נעצרת כאשר הגוף מתרגל לתרופה. כל טוב דר' גיורא הידש