שאלה לד"ר הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/04/2007 | 12:36 | מאת: רונית

שלום ! שמי רונית ואני בת 32, בעבר טסתי מס' פעמים לחו"ל ללא כל חשש, ומאוד נהינתי, והבטחתי לעצמי תמיד שאני אקפיד ליסוע אחת לכמה זמן לנופש בחו"ל כי זה דבר שתמיד אהבתי לעשות. אבל מהרגע שהפכתי לאמא (יש לי שתי בנות קטנות) התחלתי לפתח פחד טיסה. הדבר בא לידי ביטוי בקושי שלי ליזום ולתכנן טיול לחו"ל (למרות שבלב אני חולמת לעשות טיול לחו"ל), ובפעם האחרונה שבעלי הזמין נופש לחו"ל (עם הבנות), בהתחלה זה מילא אותי שמחה אבל שבועיים לפני הטיסה התחילו להציף אותי מחשבות פסימיות, שמה אם יקרה משהו, ואיך אני מסכנת את הבנות שלי, ואיך אני אהיה מסוגלת להיות בתוך המטוס, וניסיתי שוב ושוב לשחזר בדמיוני את ההמראה וכאשר דמיינתי את ההמראה ללא פחד זה מילא אותי באותו רגע בשימחה, אך ששוב דמיינתי וזה פתאום הפחיד אותי - כעסתי על עצמי מדוע אני לא יכולה להינות מהעובדה שאני יוצאת לנופש ובמקום זה אני חוששת כל הזמן. בקיצור, בסוף כשבעלי ראה שזה עושה לי לא טוב, הוא ביטל את הטיול. ומה שמוזר זה, שאחרי שהוא ביטל את הטיסה זה לא עשה לי יותר טוב, חשתי שנכנעתי וכעסתי מאוד על עצמי, וניסיתי שוב ושוב לנסות לפענח מה מציק לי בנושא הטיסה ודמיינתי מה היה קורה אם הייתי נוסעת עם הבנות ומה הייתי מרגישה אם הייתי טסה בלי הבנות, והגעתי למסקנה שבשני המקרים היה קשה לי והיו מציפים את ראשי מחשבות רעות ופחדים. לעומת זאת כאשר אני מנסה לדמיין שעומד מולי מטוס ואני צריכה לעלות עליו ספונטאנית ולטוס, אין לי בעייה עם זה, הקושי שלי הוא התיכנון והזמן שעובר עד הטיסה עצמה. איך אתה מגדיר את הפחד שלי? האם זה פחד מהפחד ? מה אתה ממליץ לי לעשות? (הנושא מטריד אותי מאוד גם בזמנים שאין לי טיסה מתוכננת, אני שונאת את עצמי על כך שאני לא יכולה לטוס לחו"ל בכיף).

12/04/2007 | 01:56 | מאת:

לרונית הדברים שאת מתארת הם פחד טיסה שהוא פחד נפוץ ויש גם פחד מהפחד וגם אולי חרדה ואחריות לבנות. השאלה באמת עד כמה שזה מפריע לך, לפי מה שאת מתארת זה מפריע לך מאוד ולכן כדאי לפנות לאבחון מסודר וגם לטיפול. בדרך כלל טיפול התנהגותי קוגנטיבי עשוי לעזור וגם תרופות עשויות לעזור, אבל קודם כל אבחון כל טוב דר' גיורא הידש

12/04/2007 | 14:16 | מאת: רונית

1. רשמת שאם זה מציק לי אז כדאי ללכת לאבחון מסודר ולטיפול. לאיזה סוג של איש מקצוע אתה ממליץ במקרה שלי? (אם הכוונה לפסיכולוג אז לאיזה סוג של פסיכולוג? לכזה שמתמחה בטיפול קוגנטיבי לפחד טיסה?). 2. מה ההבדל בין פחד טיסה לבין פחד מהפחד (כשמדובר בטיסה)? האם שניהם קשורים לפחד טיסה? 3. אודה לך אם תוכל להמליץ לי במייל על מישהו שאתה מכיר וממליץ שאוכל לפנות שאליו במקרה שלי (צרפתי כתובת מייל שלי) תודה רונית