קשר פרוזק היפומניה/מניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/03/2007 | 12:42 | מאת: א פ

עד כמה הספרות המקצועית , מצביעה על הקשר בין נטילת פרוזק [סבלתי מ OCD וטופלתי בפרוזק בהשפעה טובה. במינון השיא שנטלתי - 60 מ"ג ליום , התפרצה היפומניה /מניה.כיום אני מאובחן כסובל מהפרעה דו- קוטבית , ומטופל בלמיקטל , ומצבי סביר.יש לציין שלפני שאובחנתי כסובל מ OCD , הייתה נטייה בקרב הצוות הרפואי שאני עובר תהליך פרה פסיכוטי , וטופלתי בנאולפטיל ואנפרניל , ללא אפקטיביות.בתקופה הנ"ל, התיעוד בתיק שלי הוא שהתלוננתי על אובססיות בעוצמה מאד חזקה, שאני מדוכא/מיואש לחלוטין, ומאד מתוח, כשיש איזכורים מאד מעטים , לחשד שאולי אני היפןמני/מני, אולם כאמור , הנטייה של הצוות המיצועי הייתה שיש חשד שאני עובר תהליך פרה פסיכוטי, ולא שאני סובל מהפרעה דו קוטבית.]האם תוכל להתייחס גם למקרה האישי שלי , על סמך האינפרמציה הנ"ל.תודה וחג שמח, א פ

30/03/2007 | 20:36 | מאת:

לא פ כל התרופות נוגדות הדיכאון וביניהן פרוזק עלולות לגרום לפעילות יתר. השכיחות נמוכה ואיני יודע את הסטטיסטיקה המדוייקת. OCD היא הפרעת חרדה שעומדת בפני עצמה אבל לעתים היא סימפטום של הפרעה אחרת, כך שיתכן שבתחילת המחלה האבחנה לא הייתה ברורה ורק כאשר פרצה פעילות היתר (ללא קשר לסיבה) הגיעו לאבחנה המדוייקת. הרבה פעמים דיכאון עלול להיות מלווה גם בסימפטומים של OCD ויכול להיות ההתחלה של הפרעה דו-קוטבית. שבת שלום דר' גיורא הידש