בוחן המציאות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/03/2007 | 21:49 | מאת: קלימרו

ד"ר שלום. ישנו מושג שהפסיכיאטרים נוטים להשתמש בו והוא בוחן המצאיאות. אשמח לקבל פרטים לגביי הנושא הזה. כנו כן אם אפשר לקבל מידע על תסמינים חיוביים ושלילים. חג שמח. אוהד

04/03/2007 | 22:53 | מאת:

לקלימרו בוחן המציאות או שיפוט המציאות הוא התנהגות המתאימה לנורמה וקבלת החוקים. כך למשל כאשר עולים לאוטובוס צריך לשלם או כאשר יש תמרור עצור צריך לעצור. סמנים חיוביים של סכיזופרניה הם מחשבות שווא או הלוצינציות-הזיות. סמנים שליליים או סמנים של חוסר הם חוסר אנרגיה, מוטיבציה, קושי לבצע דברים, מצב רוח אדיש וכך הלאה. כל טוב דר' גיורא הידש