יחלוף???

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/02/2007 | 21:36 | מאת: טל

שלום ד"ר הידש קראתי בכמה מתשובותיך כי דיכאון הוא מחלה חולפת. האם הכוונה שהמחלה חולפת רק במצבים מסויימים או בדרגת חומרה מסויימת ? (למשל כאשר היא מטופלת באמצעות תרופות ) או שבכל מצב הדיכאון חולף והחולה חוזר לעצמו (מבחינת מצב רוח,אנרגיה,מרץ וכד') הדיכאון שלי (בחומרתו -בינוני ומעלה) החל לפני שנתיים וחצי ועד היום הוא לא חלף למרות שאני מטופלת אצל פסיכולוגית כשנה וחצי (על בחירתי לא להיעזר בכדורים,לא אפרט היום..). הקושי העיקרי שלי הוא להגיע לעבודה ולתפקד בעבודה. אני מרבה להחסיר (לפחות כמה ימים בכל חודש) ולאחר כל בוקר. אני מאוד מתאמצת להגיע לעבודה מכיון שעלי לשלם שכר דירה וכו'. קשה לי מאוד לקום בבוקר, וקשה לי מאוד לעבוד. ניסיתי לחשוב על אופציות לקחת חופשה ארוכה אך אין מי שיפרנס אותי..... אני ממש לא יודעת מה לעשות. הקושי לעבוד לא חולף, הדיכאון גם כן לא, למרות טיפול פסיכולוגי טוב, אין לי אפשרות לא לעבוד או לעבוד פחות שעות. האם עדיין יש סיכוי שזה יחלוף מעצמו ????? תודה

27/02/2007 | 00:54 | מאת:

לטל אכן, דיכאון מטבעו בדרך כלל חולף, דווקא ככול שהדיכאון פתאומי יותר ועמוק יותר הסיכויים שיחלוף טובים יותר. לעתים דיכאון קל יותר וממושך הסיכויים טובים פחות (דיסטימיה). האם שקלת טיפול תרופתי? כל טוב דר' גיורא הידש