נטיה הומוסקואלית-שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/02/2007 | 16:43 | מאת: ירון

שלום לפסיכיאטר.ארצה להיוועץ איתך בנושא מעניין ביותר. ישנה פסיכולוגית מסוימת ברדיו שטוענת כי ניתן לרפא אדם ביישן,ניתן לרפא אדם עצוב,ניתן לרפא אדם בעל נטייה לגניבה ולהשפיע על האופי דרך הכימיקלים במח. למרות זאת,היא טוענת שלהיות הומו זהו משהו מולד ולא ניתן לשנותו. אשמח לשמוע ממך כאיש מקצוע האם בתיאוריה ניתן ע"י תרופות פסיכיאטריות להמיר נטיה מינית של אדם ולגרום לו להימשך לבחורות?(הרי לביישן הפסיכיאטריה גורמת לתחושת הביישנות והחרדה להעלם וכך הוא מתחיל לפזז מול בחורות)האם גם אפשרי להשפיע על הרגש/משיכה ולשנותה דרך הפסיכיאטריה? אציין בפירוש כי אינני רואה פסול בהיות אדם הומו.רק מבקש הסבר מדעי אם אפשר.

20/02/2007 | 01:06 | מאת:

לירון אני חושב שהפסיכולוגית התכוונה שבעתיד נוכל להשפיע על הרבה תכונות בעזרת תרופות, משהו כמו הנדסה רגשית, אבל זה נשמע מסוכן ומדובר על העתיד. הומוסקסואליות היא דבר מורכב, ישנו מרכיב תורשתי, מרכיב הורמונלי ובטח מריכיבים פסיכולוגיים. במידה מסויימת תרופות עשויות להשפיע אבל את העתיד אפשר רק לנחש.. כל טוב דר' גיורא הידש