טיפול בנורטילין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/02/2007 | 12:58 | מאת: גל

שלום רב, רציתי לשאול על תופעות-הלוואי האפשריות של טיפול בנורטילין. אני לוקחת נורטילין מזה כשבועיים לטיפול במעי רגיש, ולאו דווקא בבעיות פסיכולוגיות - אבל במקביל להקלה המשמעותית בבעיות העיכול, אני מרגישה שהתרופה משפיעה לי גם על מצב-הרוח באופן בלתי רצוי בעליל. מעודי לא סבלתי מדיכאון או מחוסר שקט, אבל כעת אני מרגישה את שתי התחושות. קשה לי להגדיר את ההבדל, אבל אני מרגישה הבדל ברור ולא-נעים. הקושי שבמצב הוא, ששום דבר אחר חוץ מנורטילין לא עזר לי להרגעת המעי הרגיש, כך שאני אובדת עצות ומרגישה שעליי להמשיך לקחת את התרופה למרות התחושה הלא-נעימה שמתלווה אליה. רופא הגסטרו המליץ להמשיך ולתת לנורטילין עוד מספר שבועות ואם תופעות-הלוואי לא יחלפו, לנסות שינוי לאמיטריפטילין או משהו אחר, אבל הוא גם ציין שסביר להניח שלאמיטריפטילין יהיו יותר תופעות-לוואי, לא פחות. בקיצור, שאלתי היא כזו: האם קורה שנוגדי דיכאון מסוג זה משפיעים על מצב הרוח של מטופל שנוטל אותם למטרות אחרות - זאת אומרת - של מטופל שכלל אין לו כל בעיה במוח או בחוסר איזון כימי במוח? האם תופעות-הלוואי הללו חולפות לאחר פרק זמן? אם כן, מתי? מה היית ממליץ לי לעשות? אני במצב מגוחך למדי - מעולם לא סבלתי מבעיות במצב-הרוח, וכעת הן נכפות עליי מכורח רפואי... אירוני למדי! אלפי תודות!

19/02/2007 | 23:33 | מאת:

לגל יש קשר בין גוף ונפש ופעמים רבות תסמונת המעי הרגיז קשורה גם למצב נפשי. יתכן שהנורטילין מעייף ומטשטש אותך וגם גורם לאי שקט, תופעות הללו חולפות כאשר הגוף מסתגל לתרופה וגם בירידה במינון. בכל אופן אין מדובר בדיכאון ממש אלא בעייפות כל טוב דר' גיורא הידש