שאלה מרופא

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/02/2007 | 14:30 | מאת: אלון

אני רופא במקצועי. מזה 8 ימים נוטל ציפרלקס 10 מ"ג בשל דכאון משמעותי המלווה בחרדה. קיים שיפור מבחינת הדכאון, שיפור מה מבחינת תסמיני החרדה, אך נמשכת הפרעת שינה קשה - מתעורר לאחר כ- 4 שעות שינה (ב- 4 בבוקר) ולא יכול להירדם יותר. מובן שהשעות עד הבוקר מלוות בקושי וסבל רב. אודה לעצתך האם כדאי להוסיף תרופה כלשהי לזמן מה (עד השפעת הציפרלקס המיטבית). אין לי קושי בהירדמות אך ההתעוררות המוקדמת קשה לי מאד (עלי להמשיך תפקוד ליום ארוך מאד....כידוע). צר לי על הפנייה האנונימית, ותודה מראש. אלון

17/02/2007 | 20:36 | מאת:

לאלון אתה לא הרופא הראשון שפונה, כך שהכל בסדר. השאלה היא האם היו הפרעות בשינה לפני הציפרלקס או שהן החלו רק עם השימוש בציפרלקס? במידה והיו קודם אז השינה היא חלק מהדיכאון והיא תשתפר עם ההשפעה של הציפרלקס. אפשרות שניה היא שכיוון שהציפרלקס מעוררת (וטוב שאינה מרדימה), אז לפעמים גם השינה פחות עמוקה וקצרה יותר עד אשר הגוף מסתגל לתרופה. בכל אופן אין שום בעיה ליטול לזמן קצר תרופת שינה שמתאימה לך. אפשר נוקטורנו או סטילנוקס וגם הבונדורמין טובה לשינה. משך ההשפעה של תרופות אלו הוא כשש שעות. שבוע טוב דר' גיורא הידש