דחף וכאבים ביציאות בהקשר נפשי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/01/2007 | 22:20 | מאת: אור

שלום , אני בחור בן 27 וסובל מדלקת כרונית במעי . לפני 3 שנים חל שינוי סימפטומטי במחלה שהתאפיין בתחילה בדחיפות ביציאות (לעיתים גם אי שליטה על סוגרים מפאת הרגשת הדחיפות) ואח"כ גם כאבים חזקים (תופעות שלא היו קיימות עד אז מאז פרוץ המחלה בגיל 20) התקופה בה החלה תופעת הדחיפות היתה במקביל לתקופת מתחים נפשיים , חרדות ואי שליטה במחשבות ( חלק מכך נבע מעישון גראס) בהתחלה נראה כי יש קשר ישיר לדלקת אבל גם לאחר שהיתה רגיעה משמעותית נשארו התופעות של דחיפות חוסר שליטה וכאבים ביציאות. כיום כבר שלוש שנים שתופעות אלו נשארו למרות שאני כבר לא סובל מחרדות כמעט בכלל. מאחר ואני רואה קשר נפשי או עצבי ברור רציתי לדעת האם זו תופעה מוכרת והאם ניתן לטפל בה . תודה .... (-: נ.ב אמי סבלה מספר פעמים מהירדמות של חצי פנים בעקבות מתח נפשי שהיתה שרויה בו והומלץ לה על כדורי הרגעה מסויימים שפתרו את הבעיה- רציתי לדעת אם זה יכול להיות מקרה דומה לשלי?

30/01/2007 | 02:48 | מאת:

לאור אכן קודם כל צריך להשלים את הבירור הגופני אצל גסטרואנטרולוג, יתכן שמדובר בדלקת כרונית של המעי, במצבים אלו מתחילים עם התרופות הגופניות. כמובן שיש קשר בין גוף ונפש ובין חרדות ויציאות מרובות. לעתים קרובות תרופות נוגדות חרדות משפרות גם את מצב המעיים, עם או בלי קשר לחרדות שקיימות. כל טוב דר' גיורא הידש

31/01/2007 | 02:34 | מאת: אור

קודם כל תודה רבה על התשובה . כל הבירורים הגופניים הושלמו לפני שנים והכל ידוע ורק לתופעת הלחץ והכאב שלפני ביקור בשירותים לא נותר הסבר או טיפול מההבט הגופני לא קונוונציונלי (טיפול נגד הדלקת, טיפול במעי רגיז וכד') ואף טיפול משלים כגון דיקור מסיבי לא עזר. הקשר של גופנפש ידוע לי וקרוב מאוד לליבי ,אך ושאלתי היא לגבי תשדורות עצביות לקויות וכאב כרוני נקודתי (כאילו הגוף תקוע עם הסימפטום) וטיפולו ע"י תרופות פסיכיאטריות (ולא ביציאות מרובות). תודה