יש חיים אחרי אשפוז? ממש דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/01/2007 | 16:22 | מאת: דונאלד

שלום לך דוקטור הידש יש לי כמה שאלות בבקשה: חוץ אם לבן אדם אין קשר למציאות ואם הוא מהווה סכנה לעצמו ולאחרים מתי מאשפזים מישהו? כאשר בן אדם עובד בעבודה רגילה וחיי חיים תקינים והוא מתאשפז עקב משהו נפשי האם חייו נגמרו? האם הוא יכול לחזור למסלול חיים תקין לאחר האישפוז? האם הוא יכול לחזור לעבודתו הקודמת? האם המעסיק (החברה שמעסיקה אותו) תקבל אותו? האם תנאיו יורעו בעבודה או בחייו? אני פשוט רוצה להבין אם מטרת האישפוז היא לעזור ולרפא את החולה אז יש אילו תנאים מסוימים כדי שהוא יוכל לחזור לחיים רגילים? האם הוא חייב לעבור דרך סל שיקום ולעבוד ולגור דרך מסגרת של ביטוח לאומי (שזה מגורים לא ראויים ועבודות שאי אפשר להתפרנס מהם כלל) אני ממש חייב לדעת את התשובות לשאלות האלו? תודה רבה

30/01/2007 | 00:44 | מאת: מיכאל

שלום דונאלד... מכיוון שאני עברתי שלושה אישפוזים ועוד במחלקות סגורות, אז נראה לי שאני יכול לענות לך... האמת היא שאפשר לצאת מאישפוז ולחזור לחיים לגמרי רגילים. אני דוגמה לכך. לפעמים צריך קצת לשקר, כשהייתי מאושפז בגלל דיכאון, סיפרתי שהיה לי וירוס בקיבה בהתחלה, לקראת סוף האישפוז כשהתקשרתי לבוס שלי ורציתי לחזור לעבודה הוא קצת חקר אותי ונראה היה לי מגוחך לשקר, ואמרתי לו שהייתי בדיכאון...חזרתי לעבודה, ואני עובד באותו מקום עדיין, אם כי הבוס התחלף. למה אתה שואל את זה? בברכה מיכאל

30/01/2007 | 02:40 | מאת:

לדונאלד התנאים שציינת הם תנאים לאשפוז בכפיה, אבל יש גם אשפוז מרצון שכל אחד יכול להתאשפז. אשפוז בפסיכיאטריה הוא כמו בכל מחלקה אחרת בבית החולים, האשפוז מאפשר טיפול אינטנסיבי יותר ומעקב צמוד יותר אחרי המצב. אין סיבה שלא תבריא באשפוז ואז תוכל לחזור לחיים ולעבודתך וכל מה שאתה רוצה. לעתים מצב נפשי לא טוב מזיק הרבה יותר מאשר אשפוז ואחריו שפור ניכר בהרגשה ובתפקוד. כל טוב דר' גיורא הידש