נוהל אובדי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/01/2007 | 22:07 | מאת: אפיי

דר' גיורא הירש שלום רב שאלה האם ישנן הנחיות מדוייקות מה עושים כאשר מגיע אדם לאחר נסיון אובדני לא מוצלח לטיפול פסיכיאטרי , הכוונה שמשהו הצליח לעצור בעדו לעשות מעשה אובדני ממש לפני הלחיצה על ההדק . אם כן מה ההנחיות , ואיכן הם רשומות ? האם ישנם הבדלים בהוראות הטיפול לגבי חיילים במסגרת צבאית ולגבי אזרחים . תודה

30/01/2007 | 01:12 | מאת:

לאפי איני מכיר דבר הנקרא "נוהל אובדני", יתכן שבמחלקות שונות ומקומות שונים ישנם נוהלים פנימיים כאלו אבל אין נוהל ארצי או משהו כזה. בכל אופן ישנן סיבות רבות למעשה אובדני והסיבה קובעת גם את המשך הטיפול. ישנם מעשים אובדניים בגלל סיבות חיצוניות, כמו פיטורין, פרידה וכך הלאה. ישנם מעשים אובדניים במצב של פסיכוזה והפרעה בשיפוט המציאות, מצב זה מחייב אשפוז פסיכיאטרי, וישנם מצבים של דיכאון שבמסגרתם מתבצע מעשה אובדני. כמובן שישנם סיבות נוספות פחות שכיחות אולם כל מקרה לגופו. בצה"ל המשמעות שונה כיוון שניתן להגביל את החופש של חייל במידה רבה יותר מאשר של אזרח. בצה"ל אפשר לפקד על אדם להיות במקום מסויים ולהצמיד לו חייל נוסף ואין כאן "שלילת חופש" כפי שזה באזרחות. כל טוב דר' גיורא הידש