מרוניל כחלק משילוב.מופנה גם לגולשים....תודה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/01/2007 | 09:33 | מאת: שני

שלום, רציתי לשאול 2 שאלות ואשמח אם תוכל לענות לי עליהם: 1. מהו המינון הטיפולי המינימלי למרוניל בשילוב של SSRI ודפלפט.כשאני אומרת מינימלי אני מתכוונת למינון בו אתה מכיר מקרים שבהם זה עזר בשילוב ומה אחוזי ההצלחה במינון זה? 2. האם שילוב של מרוניל עם ציפרלקס ודפלפט הוא מוכר? לפני שאתה עונה על שאלותיי אני רק רוצה שתדע שאני עמידה לתרופות אבל אני אחרי 17 טיפולי ECT, אז אולי זה יגביר את הסיכוי להגיב כעת שלא כמו לפני. תודה רבה.שני

29/01/2007 | 00:21 | מאת:

לשני איני מכיר ואיני חושב שישנם מחקרים על המינון המינימלי של מרוניל כפי שאת שואלת. בדרך כלל אני מעדיף טיפול עם תרופה אחת בלבד, אבל משאלתך אפשר להבין שאת סבלת מדיכאון עמוק ועמיד אז יתכן שיהיה צורך בשילוב של תרופות מהסוג שאת נוטלת. אני מאמין שהרופא יעלה במינון של המרוניל עד אשר מצבך הנפשי ישתפר. כל טוב דר' גיורא הידש