גרד בלתי נשלט ביבלת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/01/2007 | 06:51 | מאת: ריקי

יש לי יבלת קטנה בראש, אני מגרדת את השכבה החצונית שלה (כבר 30 שנה) בלי יכולת להפסיק, מין צורך כזה. כמו"כ לעיתים יוצאים לי פצעי אקנה על האף, גם בהם אני חייבת לחטט, עד שהאף נראה מודלק ואדום. איך מטפלים ומפסיקים את הדבר הזה?תודה ריקי

29/01/2007 | 00:19 | מאת:

לריקי מדובר על שילוב של מצב גופני עם מצב נפשי, קודם כל צריך לטפל בנגע בעור עם תכשירים מתאימים, כיוון שנגעים בעור עלולים לגרד וליצור גירוי לגעת במקום. בנוסף אפשר לפנות לפסיכיאטר לאבחון כי יתכן שמדובר בהפרעה בשליטה על דחפים. יחד עם זאת אבחנה וטפול נפשי ניתנים לפי מכלול האישיות והסימפטומים ולא על פי תופעה אחת בלבד. לכן אבחון פסיכיאטרי מאוד חשוב. כל טוב דר' גיורא הידש