מתח לחץ וחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/01/2007 | 09:51 | מאת: נילוס

שלום רב, אנ בת 33 נשואה מזה 10 ח' יש לנו ילדה בת 5 ח', היא רגועה ומתפתחת היטב. יש לי משפחה תומכת אך קצת קשיים בזוגיות ואנו בטיפול זוגי. בתקופה אחרונה הלחץ, מתח, וחרדות שלי התגברו מאוד, עד כדי כאבים פיזים(כאב ראש, עורף, מפרקי לסת ואי שקט) יש לציין הלחץ קשור בין היתר בצורך להכניס את הילדה למסגרת עקב חזרתי לעבודה בתחילת מרץ, לא מצאנו עדיין מסגרת שנראתי לנו מתאמה לצרכיה. בעקבות כאבים חזקים במפרק הלסת פניתי לרופא שיניים הוא אבחין שאני מהדקת שיניים והמליץ לי לקחת קלמנרבי להפגת המתח. במקביל התייעצתי עם רופאת משפ' הימליצה לי לקחת ציפרלקס.התחלתי לקחת אתקלמנרבין 2 כדורים בערב כבר יומים,בנתיים לא מרגישה שינוי. יש לציין שאני מניקה, בנוסף אני פוחדת מלקיחת תרופות כימיות. עם זאת מפחדת שמצבי יחמיר וידרדר, אודה לכם על רעוינות עצות שיכולות לעזור לי. תודה מראש ומחכה לתשובה מהירה...

25/01/2007 | 22:33 | מאת:

לנילוס לצערי כל התרופות עוברות בחלב, כך שיש בעיה עם נטילת תרופות והנקה. כפי שאני כותב פעמים רבות הדבר המומלץ ביותר הוא קודם כל להגיע לאבחון אצל פסיכיאטר ואחר כך להעריך את המצב. התרופה הטבעית היעילה היא ההיפריקום אבל איני חושב שיש מספיק אינפורמציה לגבי ההיפריקום (רמוטיב) והנקה. אפשר לשאול במכון הטרטולוגי בהדסה אם יש להם מידע בשאלה זו. כל טוב דר' גיורא הידש