רמרון וסרוקסט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/01/2007 | 05:58 | מאת: נועה

אני לוקחת 40 מ"ג סרוקסט+30 מ"ג רמרון,אני סובלת מדכאון חורף שמתפרץ עקב טריגרים,זה הדכאון ה-4 ב-11 השנים האחרונות,הדכאון הראשון היה אחרי לידת ילדי השני ועבר לבד,לא ידעתי שמדובר בדכאון אחרי לידה(במהלך ההריון היו לי כמה מקרים בהם איבדתי אנשים מאד יקרים לליבי,3 פעמים נוספות לקיתי בדכאון בדיוק באותה תקופה,תמיד שנה וחצי אחרי לידה אחרי ירידה במשקל של 10-15 קילו בדיאטה שאני עשיתי, במהלך חודש אוקטובר-ספטמבר לקיתי בכל הדכאונות תמיד בעקבות טריגר,זה מתחיל מהרגשת עייפות נוראית,חוסר תאבון שגורם לי לירידה משמעותית בתפקוד היומיומי,הדכאון האחרון היה קשה מכולם,עלי לציין שכל פעם טיפלתי באופן אחר ולאחר כחודשיים שהרגשתי טוב הפסקתי את הטפול. טיפלתי פעם בכדורים, פעם טפול אלטרנטיבי+מספר שיחות,פעם זה חלף לבד, הפעם זה היה קשה במיוחד והתחלתי טפול תרופתי +טפול פסיכולוגי,בבדיקה יסודית ובטפול מאד מקצועי הפעם נאמר לי שיש לי דכאון אנדוגני(עודף מלנין וחוסר בסרטונין),במיוחד בתקופת החורף ומאחר וזה קרה לי מספר פעמים עלי לקחת תרופות באופן קבוע,עלי לציין שקשה לי מאד להשלים עם ההמלצה הזו מאחר ואני בחיי היו-יום בן-אדם מאד שמח ופעלתן וכשזה מגיע ההרגשה היא של בלון מנופח שהוציאו לו את כל האוויר,שאלתי היא האם ישנן אלטרנטיבות נוספות שיכולות לעזור לי לעבור את החורף בשלום - כמו טפול באור,צמחי מרפא טפול פסיכולוגי ארוך טווח וכדומה,אנא המליצו לי עש שיטות טפול אחרות מלבד כדורים.מחריד אותי לחשוב שאצטרך לקחת כדורים כל חיי בגלל תקופה כל כך קצרה של דכאון חורף,כשהחורף חולף אני פורחת שמחה,עושה המון דברים,מאושרת מה קורה לי?זה פשוט מוזר ולא הגיוני,אני עוסקת בתחום החינוך המיוחד ופעמים רבות אני מרגישה"שהסנדלר הלך יחף"כיצד טיפלתי בכולם ולא ראיתי מה קורה לי,עלי לציין שאני עכשיו במעקב ובטפול פסיכולוגי אך עד מתי? קראתי על צמח ההיפרקום האם כדאי להתעניין באלטרנטיבה זו,היכן ניתן לקרוא חומר על טפול באמצעות אור? בברכת יום טוב נועה

25/01/2007 | 01:36 | מאת:

לנועה צר לי אבל איני יכול לעודד בהרבה. אחרי מספר התקפים של דיכאון אנדוגני ההמלצה לטיפול מונע היא לפחות לחמש שנים ויש האומרים לכל החיים. ההיפריקום הוא היחיד היעיל לדיכאון קל עד בינוני כמו התרופות. שאר הטיפולים האלטרנטיביים לא ממש הוכיחו את יעילותם. בארץ בדרך כלל אין מחסור באור כמו שיש מחסור בסקנדינביה, כך גם החורף הזה הוא עם הרבה מאוד שמש עד עכשיו.... כמובן שהפסיכותרפיה חשובה מאוד. כל טוב דר' גיורא הידש