שאלה - מחלות נפש קשות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/01/2007 | 21:45 | מאת: מיקה

שלום רב, אשמח אם תענו לי על מספר דברים : 1. האם למאניה דיפרסיה קיימת שכיחות תורשתית גבוהה יותר בקרב אנשי בעלי מוצא ספציפי, או שמא זה קיים באותה מידה גם אצל אשכנזים, גם אצל ספרדים ומזרחיים? 2. לאחות ז"ל של סבתי, הייתה סכיזופרניה. האם קיים קשר תורשתי בין המחלה לבין התפרצותה אצל הדורות הבאים? אם כן, מה הסיכויים שזה יתפרץ אצלי? אני בת 22. תודה למשיבים.

22/01/2007 | 01:33 | מאת:

למיקה אכן, השכיחות של מאניה דפרסיה דומה אצל כל האולוסיות בארץ ובעולם. מדובר על קירבה מדרגה שלישית או פחות, כמות הגנים המשותפים לך ולסבתך הם כרבע מהגנים אצלך, כך שעם האחות של סבתך הגנים המשותפים לשתיכן עוד פחות. הסיכוי הוא מעט גבוה יותר מהסיכוי אצל כלל האוכלוסיה (כלומר אנשים ללא תורשה, בסביבות 2-3%) בעוד אשר הסיכון הכללי הוא 1%. כל טוב דר' גיורא הידש