ריטאלין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/01/2007 | 18:59 | מאת: אודי

האים הרופה יכול לטעות ולחשוב שיש לי מחשבות כפיתיות ובעצם אולי יש לי הפרעות קשב וריכוז 2 האים טיפול של פרוזק במיקרה של הפרעות קשב יכול להזיק 3 האים מותר לקחת גם ריטאלין וגם פרוזק או שזה מזיק 4 מה הדרך הטובה ביותר להבחן הפרעות קשב וריכוז אני בחור מופנם וחיצוני אני לא היפר ועד היום אני מטופל בפלוטין ופתאום אני חושב שאולי היעתי למצב הנל בגלל הפרעות קשב

22/01/2007 | 01:45 | מאת:

לאודי אין סתירה בין הפרעות כפייתיות והפרעת קשב, יתכן ששתי ההפרעות קיימות ביחד אצל אותו האדם. בכל אופן הפרעת קשב חייבת להתחיל עוד בילדות ולהתבטא בקשיים בריכוז עוד בכתה א'. אין הפרעת קשב שמתחילה בגיל ההתבגרות. אבחון נעשה אצל פסיכיאטר או נאורולוג ואפשר להעזר במבחן TOVA שניתן לבצע אותו בתשלום (עם הנחה למושלם) בקופות החולים. לא מקובל לתת ריטלין יחד עם פרוזק=פלוטין ויש האומרים שזה אסור. ישנן עבודות שבהן הראו שהפרוזק משפר את המצב של הפרעת הקשב אבל אין זה טיפול מקובל להפרעת קשב. כל טוב דר' גיורא הידש