תופעות לוואי של רמוטיב

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/01/2007 | 16:21 | מאת: JOY

שלום רב, אני בת 48 טופלתי ברמוטיב בהמלצת פסיכיאטר, עקב דיכאון וחרדות שנבעו מנשירת מסיבית. נשירה זו נבעה מסטרס אדיר במקום העבודה + תזונה לקויה. במשך הטיפול ראיתי שיפור במראה השיער וכן בדיכאון .לאחר 5 חדשי טיפול ברמוטיב החלטתי להפסיק כי הרגשתי טוב ובנוסף נאמר לי כי הרמוטיב עצמו יכול לגרום לנשירת שיער - כאחת תופעות הלוואי של תרופות נוגדות דיכאון. בחודש האחרון חוויתי חוויה שהחזירה אותי שוב לחרדות ודיכאון. אני רוצה שוב לקחת רמוטיב , אך שוב אני נמצאת במין CATCH , למרות שהתרופה בהחלט עזרה לי בזמנו ולא היתה נשירה אז- או לפחות זה לא החמיר. לאיזו תקופה אפשר ליטול את התרופה? אנא הצעתך בתודה מראש JOY

22/01/2007 | 01:47 | מאת:

לג'וי תופעות לוואי מופיעות בשכיחות מסויימת ובודאי לא אצל כולם ולא תמיד. כך שאם הרמוטיב לא גרם לך לנשירת שיער אז את יכולה להיות שקטה, את הרמוטיב אפשר ליטול שנים רבות, ובכללי-לא מומלץ להפסיק טיפול מוקדם מדי ועל דעת עצמך. כל טוב דר' גיורא הידש

23/01/2007 | 07:52 | מאת: JOY

שלום ד'ר הירש, ראשית תודה על תשובתך. היא מעודדת. מהו המינון האפקטיבי של הרמוטיב, תוך כמה זמן היא משפיעה והאם להמשיך תמיד באותו מינון גם לאורך זמן (שנים כדבריך), כאשר ישנו שיפור משמעותי ? בתודה מראש ובברכה JOY