מבקש עצה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/01/2007 | 22:34 | מאת: שי

אני לא יודע אים אני בפורום הנכון אך בכל זאת אני בן33 נשוי +3 מצב כלכלי חברתי מישפחתי מצוין .לפני 6 חודשים הופיעו אצלי קפיצות בשרירים בגוף (בכל הגוף ) בדיקות נוירולוגיות תקינות .פניתי שוב לרופא משפחה ואמרתי לו שאני מאד עצבני מקפיצות השרירים אוני לא יודע מה לעשות .הוא הציע לי לקחת ואבן 3 פעמים היום . לאחר יומיים ללקיחת הבאבן קפיצות השרירים נעלמו במעט לחלוטין .אבל אני לא רוצה להיתרגל לכדורי ואבן .האים יש כדורים טובים יותר אשר אינם גורמים להיתמכרות? אני לא אדם עצבני אשר מוציא את עצביו על אחרים אלא חי על מתח גבוה פנימי מדאגות ואולי חרדות (ילדים .הורים .כסף .עבודה)ופוחד תמיד שלא יקרה משהו רע מבקש את עצתך נ.ב לא מאמין בתרופות טיבעיות

20/01/2007 | 00:48 | מאת: גילבר

שלום לך , אתה בריא מבחינה נאורולוגית .מאידך הנך מדגיש שאתה חיי במתח ודאגות שלא יקרה משהו .. לכן נראה שבעייתך מקורה בלחצים נפשיים , וחרדות . מצב נפשי זה נתון לטיפול של שיחות עם פסיכולוג , או תרופות או שילוב של תרופות ושיחות . ישנם תרופות נפשיות רבות המשפיעות על מצבי חרדה , אבל אתה צריך להבין שלתרופות יש בד"כ השפעות לוואי . לכן אתה צריך לשקול את הנושא עם איש מקצוע , רצוי פסיכיאטר שיאבחן את מקור החרדות ויתן לך טיפול מתאים , המתאים לבעייתך ולסגנון החיים שלך . בברכה גילבר - משתתף בפורום

20/01/2007 | 11:00 | מאת: דור

לפי התיאור המפורט אין ספק שאתה צריך טיפול בתרופה מסוג SSRI ולא ואבן.

20/01/2007 | 19:04 | מאת: דו?רו?ן

אתה צודק לא כדאי להתרגל לוובן אם אתה מתכוון שימוש לאורך זמן ולא טיפול נקודתי, לכן כדאי ללכת לפסיכיאטר או לבקש מרופא המשפחה כדור ממשפחת ה SSRI כגון סרוקסט רסיטל וכו' לטיפול ארוך טווח.

20/01/2007 | 23:36 | מאת:

לשי אכן הוואבן היא תרופה מאוד בטוחה שיש לה חסרון גדול, היא עלולה לגרום להתמכרות. כך שלא הייתי ממליץ על טיפול בוואבן מעל לחודש ימים. בכל אופן הדבר החשוב ביותר הוא האבחנה. אני מבין שאין אבחנה נאורולוגית? אבל האם אתה מסתפק באבחנה של רופא המשפחה או שכדאי להגיע לפסיכיאטר לפחות לגבי האבחנה ואחר כך לשקול את האפשרויות הטיפוליות? שבוע טוב דר' גיורא הידש