קסניקל או רדוקטיל בשל עודף משקל של 25 ק"ג ומעלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/01/2007 | 20:18 | מאת: דכאונית

מעוניינת להשתמש בקסניקל או רדוקטיל על מנת לרדת ממשקלי הגבוה אשר המריא בשנים האחרונות. הומלץ לי על שימוש בקסניקל או רדוקטיל בשילוב פעילות גופנית כמובן. שאלתי מאחר ואני מטופלת בפבוקסיל בשל מצבי דיכאון המלווה באובדנות האם ניתן להמיר את הפבוקסיל בקסניקל או רדוקטיל ובכך להשיג 2 ציפורים במכה? שהרי שניהם ממשפחת הSRRI ושניהם מעכבות ניצול חוזר של סרוטונין ומטפלות אף בדיכאון כאשר יתרונן האדיר הנו ההוכחות המדעיות לסיוען להורדה ניכרת במשקל. מה דעתך? (לשלב בין השניים(בין הפבוקסיל לאחת מהתרופות הנ"ל) זה אסור !!! בשל החשש לעודף סרוטונין!!!)

20/01/2007 | 23:29 | מאת:

שלום, לא, שתי התרופות פועלות על הסרוטונין אבל במנגנון הפוך ולכן אין הגיון ולא מומלץ ליטול את שתיהן ביחד. כך גם הפבוקסיל עלול לגרום לעליה במשקל, לכן הייתי שוקל תחילה על סיום טיפול או החלפת התרופה, מה שאפשר. שבוע טוב דר' גיורא הידש

22/01/2007 | 00:54 | מאת: דכאונית

אני עדיין בדיכאון אין סיכוי שאפסיק ליטול את הפבוקסיל רק להחליף אותו. השאלה לאיזה מבין התרופות שמניתי עדיף להמיר את הפבוקסיל לקסניקל או רדוקטיל? והאם שניהם באותה מידה מסייעות הן להורדה במשקל והן לטיפול בדכאון?