שימוש חוזר בציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/01/2007 | 01:56 | מאת: דני

שלום, אני בן 28 והתחלתי לקחת ציפרלקס 10 מג' למשך שבוע לפני כחודשיים אך בגלל שהכדור עשה לי תופעות לווי רבות כגון נדודי שינה, בחילה, חוסר תאבון ומעין בעיות בעצבים הפסקתי לקחת אותו (והדיכאון שהיה לי חלף כנראה בגלל תופעת הפלסיבו לאחר השבוע). עכשיו אני רוצה שוב להתחיל לקחת את הכדור בגלל שהדיכאון חזר אך אני רוצה לקחת 5 מג' בשביל לנסות לצמצם את כל התופעות לוואי, האם זה בסדר או שזה יכול לגרום ליותר נזק מאשר לתועלת.? יש לציין שיש לי דיכאון קל יחסית שמתבטא בחוסר חשק וחוסר מצב רוח כבר איזה חודש.

15/01/2007 | 00:33 | מאת:

לדני אם נטלת רק שבוע ימים אז הפעם זה כמו פעם ראשונה, השבוע אינו נחשב. בהחלט מקובל להתחיל עם מינון נמוך ולעלות בהדרגה למינון הרגיל של כדור אחד. כאשר העליה במינון היא הדרגתית הגוף מסתגל לתופעות הלוואי והן פחות חמורות. כמובן שאם תופעות הלוואי יחזרו אפשר לשקול את החלפת התרופה. בהצלחה דר' גיורא הידש

15/01/2007 | 14:23 | מאת: דני

שלום גיורא ותודה על התשובה, רציתי לדעת אחרי כמה זמן לפי דעתך צריך לעלות למינון הרגיל של כדור ליום? תודה מראש